Helgetur til Nadjet på Sennalandet

1. mai kl. 12:00
3. mai kl. 15:00
Voksne, Ungdom
Fellestur, Skitur, Finnmark, Lavvo, Ørret, Fjellskitur, Isfiske, Sennalandet, Aktivitet Skitur, Vintertur, Fjellrøye
Hammerfest og Omegn Turlag, Alta og Omegn Turlag , Nordkapp og Omegn Turlag
Rød

Oppmøte fredag kl 15.00 på Aissaroaivi på Sennalandet. Vi går med ski og pulk/sekk til Naddjet i lett terreng. Turen inn tar ca halvannen time. Vi ligger i telt/lavvu, og bruker tida til isfiske, dagsturer I området, matlaging og hygge i lavvoen. Påmelding senest 26 april til turleder Johan Grell 47394431 eller her på siden.

Skiturene på Sennalandet i april/mai er ett av høydepunktene ved å bo her oppe! Disse vårskiturene når det er lyst hele døgnet, sola steiker på dagen, røya biter villig, det er virkelig noe! Opplevelser og livskvalitet som resten av verden kan misunne oss! Bli med  og få unike opplevelser som garantert gir mersmak!

Ta derfor gjerne med barna. Unger som er litt skivant klarer denne turen fra 8-9 årsalderen, bare tempoet tilpasses dem. Teltlivet er spennende og tida går fort med litt fisking, skigåing, hoppbakke, snøhule, aking, matstell etc. Blir det barn med på turen, deler vi oss i grupper på vei inn til vannet slik at de voksne kan holde sitt tempo.

Hvis du ikke har eget telt, har turlaget plass i lavvo til ca 4-5 stykker. Vi supplerer med lavvo og telt etter behov og nærmere avtale. Vi har også noen reinskinn som det er mulig å låne.

I utgangspunktet tar hver enkelt med mat til seg selv, men det er trivelig å lage mat sammen. Dette kan vi eventuelt avtale nærmere eller se an hva folk har med seg og hva som er mulig å kombinere.

Det kan pågå reinflytting i området som det skal tas hensyn til. Dette betyr blant annet at hunder skal holdes i bånd og at det kan bli nødvendig å avvente reinflokkens passering dersom vi møter den på vei inn eller ut av området. Flokkene trekker normalt i området mellom Naddjet og Aisaroaivi. Det er i seg selv en flott naturopplevelse å se reinflokken drive gjennom terrenget.

Pakkeliste for overnattingstur vinterstid finner du hos Bladet Friluftsliv her: http://www.friluftsliv.no/turutstyr/pakkliste-for-vintertur.html. Lista er omfattende og kan kortes noe ned siden dette er en relativt grei helgetur med flere i lag. Bla. gjelder dette kokeutstyr og lavvo som vi kan dele på. Vi kommer tilbake med mer info når tiden nærmer seg og vi ser værmeldingen for helga.

Turen er krevende, ikke i avstand eller terreng med hvor god erfaring man har med vinterovernatting. I 2017 opplevde vi -23 grader natt til søndag. Da kreves det rett utstyr og varsomhet. Derfor ønsker turleder en kort samtale med nye turdeltagere, for å forsikre oss om dine/deres erfaringer og kompetanse. Dette er for å trygge din og gruppens sikkerhet.

Ta gjerne kontakt hvis du lurer på noe.

Egenandel: Ikke-medlemmer kr 200:-, medlemmer av turlaget 100kr og familie maks 300 kr.. Betaling gjøres etter avtale med turleder. Bruk gjerne Vipps, skriv navnet på turen.

Helgetur til Nadjet på Sennalandet

• Johan Grell