Fottur Skaidi - Kokelv

Voksne, Ungdom, Seniorer
Fellestur, Fottur, "Turkatalog2019"
Hammerfest og Omegn Turlag, Alta og Omegn Turlag , Nordkapp og Omegn Turlag

En storslått tur i et fantastisk vakkert og spennende fjellområde. Underveis vil vi passere flere vann i forskjellig størrelse. Det er mange gode fiskeplasser. Noen våte steder, bekke – og elveleier. Terrenget består av tørre rygger, myr, litt skog/kratt, steinete områder og er alt fra flatt til småkupert med noe stigning. Et par elvekryssninger, som bør være greie på denne tiden, så fremt det ikke har vært for regnfullt. Turen kan være krevende og krever at du er turvant og kan bære sekk med alt utstyr for overnatting ute. Været kan endres raskt selv om det er midtsommer, så du må ha med deg klær og utstyr som tåler litt vær og vind. Gode fjellsko er viktig. All mat må medbringes av hver enkelt.

Forslag til pakkeliste finner du på www. turistforeningen.no

Tirsdag møtes vi ved bensinstasjonen i Skaidi, der du blir møtt av turlederne.

Så reiser vi samlet opp til Gårelvbrua og starter vandring opp mot sagnomsuste Cinkavannet. På første delen av turen vil det bli en del stigning. Vi kommer ikke til å følge noen fast sti.

Videre til Akho/Adja vannene hvor vi etablerer leir. Her kan vi ta en tur til Razzavannet. Dagsetappen er på ca 10 km.

Onsdag tar vi oss videre nordover forbi Kokelvvannet og til Reinvannet, hvor vi så følger dalen østover ned til Hjertesmertevannet/Vàibmobàvccaganjàvri hvor vi etablerer leir.

Her går det fint å bade. Dagsetappen blir på ca 10 km. En dag med mye sanseinntrykk.

Torsdag følger vi Reinelva fra Hjertesmertevann og videre mot Juksavannet og Masterelvvannet til Kokelv. Ca 4 km.

Transport tilbake til Skaidi.

Deltakeravgift: 100.- for DNT medlemmer. Ikke-medlemmer av DNT 200 kr.

Som deltaker på turen er du med på eget ansvar, og det anbefales at du har tegnet egnet forsikring.

Fottur Skaidi - Kokelv

Turledere: