Terrengsykkeltur på Finnmarksvidda

Alta og Omegn Turlag, Hammerfest og Omegn Turlag , Nordkapp og Omegn Turlag
Finnmarksvidda (se kart)

Oppmøte

Lørdag 7. september blir det terrengsykkeltur på Finnmarksvidda med Alta og Omegn turlag. Vi møtes på parkeringen ved Altabru på Kronstadsiden/østsiden kl. 08.00, og koordinerer kjøring til egnet parkering ved det første Jotkavannet, Stuorajávri. Derfra starter vi ca kl 09:15.

Turbeskrivelse

Turen går via et ATV-spor opp mot Urvannet (hvor det blir en rast), nedover mot Stabbursdalen og videre til Bojobæskihytta. På hytta tar vi en god pause, hvor vi spiser, koker kaffe og kan fyre i peisen ved behov. Så går turen mot Jotka fjellstue etter DNT-stien. Strekket her er litt kortere enn til Bojobæski, men også litt tyngre å sykle.

Søndag 8. september starter vi kl 10 i retning Iesjavri. Når vi kommer til Brennåsen tar vi av og sykler tilbake mot demningen. Vi kommer etterhvert inn på asfaltert vei ved Jotkaelva, og følger denne et lite stykke før vi tar av igjen og sykler over Hoalgir. Når vi har syklet over Hoalgir tar vi av igjen og sykler det som lokalt kalles Margebeinsveien tilbake til bilene. Totalt ca 30 km.

Lengde Jotkavannet-Bojobæskihytta-Jotka fjellstue: ca. 30 km, tid: ca. 8-10 timer.

Lengde Jotka fjellstue-Brennåsen-Hoalgir-Jotkavannet: ca 30km, tid ca 8-9 timer.

Dette er to gode dagsturer i flotte omgivelser, med både viddeterreng og noe løvskog. Vi må regne med noen få gjørmete strekk og enkelte elvekryssinger. Mesteparten av syklingen foregår på noe steinete ATV-spor. Tidligere erfaring med sykling i terreng er en fordel. Merk også at det er mulig å kun være med første dag, og droppe overnattingen på Joatka.

Du kan lese mer om turen/Bojobæskihytta bl.a. her: https://www.ut.no/hytte/3.1923/ , og i boken Altaturer av Lise Ottem.

Overnatting og bevertning

Vi overnatter på Jotka fjellstue, hvor det vil bli mulighet for både god villmarksmiddag og frokost + smøring av matpakke. Her må hver enkelt deltaker avtale med Jotka hva de ønsker av bevertning. Vennligst oppgi at du er del av denne turen da vi har reservert plasser. Mer informasjon om priser under.

Kontaktinfo Joatka fjellstue: http://jotka.no/kontakt/

Utstyr

Sykkelhjelm, ekstra sykkelslange, regnklær, ullbekledning, varm jakke/genser. Anbefalte sykler er hardtail med demper foran, fulldemper eller fatbike.

Leie av terrengsykkel

Glød Explorer leier ut terrengsykkel dersom du ikke har egen egnet sykkel. Eventuell leie av sykkel må den enkelte deltaker avtale med Glød. Priser for leie er listet under. Mer informasjon på nettsidene til Glød.

Kontakinfo Glød Explorer: post@glodexplorer.no

Glød Explorer - Leie terrengsykkel:
Trek Fuel EX8
Dag: 600,-
Helg: 1200,- (Fredag ettermiddag til mandag morgen)

Jotka fjellstue - Overnatting og servering:
Overnatting,                                                         kr 350,-
Overnatting med lakenpose,                             kr 400,-
Leie av sengetøy,                                                 kr 150,-
Frokost,                                                                 kr 150,-
Lunsj,                                                                     kr 300,-
Matpakke, (5 brødskiver)                                  kr 80,- (kr 20,- pr brødskive ekstra)
Middag, dessert og kaffe,                                   kr 400,-

Merk: Alle priser listet over er hentet fra de enkelt foretaks nettside, og kan være endret. Ta kontakt med det enkelte foretak for å få eksakt pris.

Terrengsykkeltur på Finnmarksvidda

Oppmøte Lørdag 7. september blir det terrengsykkeltur på Finnmarksvidda med Alta og Omegn turlag. Vi møtes på parkeringen ved Altabru på Kronstadsiden/østsiden kl. 08.00, og koordinerer kjøring til egnet parkering ved det første ...

• Tor Erik Sønvisen