Helgetur til Tarhalsen på Sørøya

Fellestur

Fra dato
2. august kl. 16:00
Til dato
4. august kl. 16:13
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, "Turkatalog2019"
Arrangører
Hammerfest og Omegn Turlag, Alta og Omegn Turlag , Nordkapp og Omegn Turlag
Turområde
Finnmarkskysten (se kart)
Dette arrangementet er over!

Vi tar båt til Akkarfjord på Sørøya fredag 2. August. Båten (Bygderuta) går kl. 16.40 fra Hammerfest med retur søndag kl. 16.00. På kaia/båten blir du møtt av turlederne Terese Karlsen,Marianne Christensen og Bente Johanson som kjenner godt til terrenget på Sørøya. Turen er krevende og krever at du er turvant og kan bære sekk med utstyr for overnatting ute. Været på Sørøya kan endres raskt, og du må ha med deg klær og utstyr som tåler litt vær og vind. Gode fjellsko er viktig. Du må også ha med deg mat til disse dagene, og husk vannflaske.

Forslag til pakkeliste finner du på www. turistforeningen.no

Dag 1 - Fredag:

Fra Akkarfjord følger vi grusvei mot gården Gamvik, ca 5 km, deretter følger vi sti i forholdsvis lett terreng ca 4 km. Vi slår leir ved Vassvikvannet. Gåtid ca 2,5 timer.
Etter å ha slått leir kan vi gå en tur ned til Vassvika og nyter solnedgang. .

Dag 2 - Lørdag:

Etter frokost går turen videre til Tarhalsen, gåtid ca 3 timer. Vi pakker en lett dagstursekk hvor det må være plass til ekstra klær, mat og vann. Terrenget er lett oppover og etter hvert vi får en kjempeutsikt over Kamøysundet med Kamøyene og Bondøya. Etter ca 1,5 timers tur starter vi på selve Fyrvokterstien, som ble restaurert for noen få år siden. Dette er en spektakulær tur, og vi får nyte flott natur utover. Turen er utfordrende og til dels luftig, men det er satt opp gelender og trapper på de bratteste partiene. Vi skal innom Fyrvokterhytta, før siste del av turen gjennomføres, og etter ca halv timers gange er vi fremme ved målet, fyret ytterst ute på nordenden av Sørøya. Her nyter vi medbragt lunch.

På turen tilbake til Camp tar vi en tur innom den 12,5 meter høye Kjøttvikvarden som ble bygd 1853 og som er et godt synlig seilingsmerke der det står på en topp 318 moh. Her kan vi  nyte en fantastisk  utsikt mot Barentshavet og nærliggende øyer. 

Tilbake i Camp pakker vi sammen utstyret og setter kursen mot Gamvik, ca 1.5 timers gåtid. Denne gården var et av målene i programserien "Der ingen skulle tru at nokon kunne bu" høsten 2015. Vi slår leir et stykke bortenfor gården ved en liten sandstrand og nyter kveldssola og for de som vil også et kveldsbad.

Dag 3 Søndag

Denne dagen starter med tur opp Sandfjellet. Deretter følger vi sti til Storsanden, en flott sandstrand som ligger ca 5 kilometer fra Akkarfjord. Etter en liten stopp følger vi vei til Akkarfjord, her setter vi fra oss sekkene og kan ta litt individuell sigthseeing i bygda. Kanskje kan vi hilse på kamelene Bor og Bestla,  Båt tilbake til Hammerfest klokken 16.00

Helgetur til Tarhalsen på Sørøya

Vi tar båt til Akkarfjord på Sørøya fredag 2. August. Båten (Bygderuta) går kl. 16.40 fra Hammerfest med retur søndag kl. 16.00. På kaia/båten blir du møtt av turlederne Terese ...

Kontaktinformasjon:

  • Bente Johanson
  • Tlf. 41652897