Søppelaksjon i Bastafjorden

Dette arrangementet er over!

DNT Ung Hammerfest inviterer på nytt til en annerledes fellestur, hvor vi skal ta vår del i dugnadsarbeidet som strandrydding er. Turen går på nytt til Bastafjorden på Sørøya. Vi var her og ryddet høsten 2018, men det var sent på sesongen og meldt ganske vått vær så vi ble ikke så mange, men hadde likevel en super tur og fikk et godt innblikk i det enorme totale omfanget av søppel som er der.

Turen har vært under planlegging lenge siden Bastafjorden er en av de fjordene hvor det samles veldig mye havsøppel og vi håper så mange som mulig har mulighet å bli med! Ryddingen gjøres som del av strandryddingen Hammerfest og omegn turlag har mottatt støtte fra gjennom Miljødirektoratet. Det vil også gå en parralell tur hvor Gamle Mårøy vil gå ut til Bastafjorden om morgenen og tilbake på ettermiddag/kveld både lørdag og søndag.

I samarbeid med Miljødirektoratet drar vi ut på fredagen og bruker helga på rydding og litt tur i nærområdet. Det dekkes reise med hurtigbåt, mat og arbeidshansker, vi har også noen engangsdresser tilgjengelig, men håper at deltakerne selv kan beregne turtøy som tåler litt arbeid.

Stranda ligger på nordsida av sørøya, ikke så langt unna Storsand hvor Barnas Turlag har vært i mange år i forbindelse med Akkarfjord Fiske og Friluftsfestival, men likevel litt utilgjengelig slik at vi tar hurtigbåten fra Hammerfest til Skippernes hvor det er ca 1 time gåing over til Bastafjorden. Vi har litt felles utstyr som vi må fordele mellom oss for å få dette med oss. Lavvo, 1 sekk ved, noen kjeler og mat.

Transport: Oppmøte fredag ved kaia foran Peppes Pizza kl 16.15. Båten går 16.40.

Retur-transport: Båten går fra Skippernes på søndag kl 16.20 så vi må være gått fra Bastafjorden senest 15.00

Overnatting:Vi camper i Bastafjorden med telt. Turlaget har lavvo og tilgang på telt dersom noen mangler. Husk å gi beskjed god tid i forveien.

Vann: Det er bekker i Bastafjorden hvor man kan få fylt vannflasker.

Mat: Deltakerne holdes med mat hele helgen. Det serveres varmlunsj og middag på lørdagen, ellers er det bålmat og brød. Husk å gi beskjed om allergier eller andre preferanser på mat slik at vi kan ta best mulig hensyn. Snacks og mellommåltider sørger man selv for. 

Passer for: Vi ønsker flest mulig dugnadsfolk, så turen er derfor åpen for alle våre turgrupper - alle aldre. Siden turen byr på utfordringer og også hardt arbeid, må deltakerne være i god fysisk form. 

Påmelding: Kun på nettsidene.

NB: Alle som deltar må ha gyldig reiseforsikring som dekker aktiviteten.

Bilder: Dersom vi tar noen fine bilder på aktiviteten kan det være vi ønsker å bruke dem i markedsføringen av Hammerfest og Omegn turlag og kommende aktiviteter. Dersom du ønsker å reservere deg fra dette - gi beskjed til turleder.

Flere praktiske detaljer rundt turen vil bli sendt de som melder seg på via våre nettsider. 

Søppelaksjon i Bastafjorden

DNT Ung Hammerfest inviterer på nytt til en annerledes fellestur, hvor vi skal ta vår del i dugnadsarbeidet som strandrydding er. Turen går på nytt til Bastafjorden på Sørøya. Vi var her og ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Maria Sørhus
  • Kristine Gonsholt
  • Maiken Garder
  • Tor Arild Guleng