Padletur ned Altaelva, nord-Europas største canyon.

16. august kl. 18:00
18. august
Fellestur, Padletur, Kano, Telttur, Finnmark, Altaelva, Canyon, Finnmarkskysten, Fellesstur
Alta og Omegn Turlag, Hammerfest og Omegn Turlag , Nordkapp og Omegn Turlag

Padletur fra Sautso, ned mektige Alta Canyon og til munningen.

Vi møtes fredag 16.aug kl. 18.00  ved  Alta Bru på Kronstad. Tilreisende uten bil kan, mot et tillegg i prisen, bli hentet av minibussen fra sitt oppholdssted i Alta.

De som ønsker å bruke egne kanoer, kajakker og utstyr tar dette med hit og laster på hengeren som turlaget stiller med.

Biler kan parkeres ved brua. Vi kjører videre til Sautso med minibuss og hengeren med utstyr. Vi stopper på utsiktpunktet til demningen før vi kjører ned til kraftverket, bærer kanoene ned til elva  og slår leir.

Etter en liten brifing/oppfrisking i kanopadling på lørdags formiddag, starter vi padlingen ned elva i fredningstiden for fiske klokka 12. Vi padler til klokken 18, slår leir og lar fiskerne ha elva for seg selv. Vi fortsetter på søndag klokken 12 og er nede ved Alta bru igjen klokka 18.

Altaelva er forholdsvis rolig å padle. Men selv om vi gjennomfører en liten briefing/opplæring ved start, bruker vest under hele turen og at temperaturen i vannet ofte er mellom 12 og 16 grader, ønsker vi at kun personer med erfaring med kano/kajakk kan delta på turen. Alle må være over 16år, svømmedyktig og forberedt på å velte.

Deltakerne må ha eget utstyr; vanntette pakkposer, telt, underlag, soveposer, mat, osv..

Husk: Ekstra klesskift, pakket i vanntett pose. Noen tipper!

De som ønsker å bruke egne kanoer eller kajakker gir beskjed ved påmelding, og må forholde seg aktivt til reglene om smittespredning. Kajakken/kanoen og annet utstyr må være tørr eller desinfisert. Se:

http://dnweb14.dirnat.no/multimedia/54548/Kajakkpadling-og-gyrodactylussmitte-eksempel-fra-Stranda-kommune---Arild-Sorensen-DN.pdf   og

Opplys også om det er plass til flere i båten. Turlaget kan stille med kanoer, men har begrenset med vester i forskjellige størrelser.

Det vil bli en deltakeravgift for å dekke utgifter til evt kano- , hengerleie og minibuss.

Betaling: Etter at vi har bekreftet din påmelding sender vi kontonummer for betaling av deltakeravgift.

Pris for medlemmer           : Kr 800,-

Pris for Ikke medlemmer :  Kr 1200,-

Kanoleie med utsyr            : Kr  200,- pr pers.

Padletur ned Altaelva, nord-Europas største canyon.

Padletur fra Sautso, ned mektige Alta Canyon og til munningen. Vi møtes fredag 16.aug kl. 18.00  ved  Alta Bru på Kronstad. Tilreisende uten bil kan, mot et tillegg i ...

Turledere:

• Bernt Bakkehaug