Søppelaksjon i Bastafjorden - FREDAG til LØRDAG m/ overnatting

Dette arrangementet er over!

Miljødirektoratet har bevilget Hammerfest og omegn turlag penger til å rydde utilgjengelige strender på yttersiden av Sørøya. Bastafjorden er en strand som er ekstremt forsøplet og vi beregner at vi trenger rundt 100 personer en hel helg for å få den ryddet. Denne aksjonen gjøres i samarbeid med DNT ung som vil ligge i telt hele helgen i Bastafjorden. De som ikke ønsker å ligge i telt kan reise tur/ retur med Gamle Mårøy der du kan velge mellom fredag til lørdag med overnatting eller bare dagstur på søndag. 

Transport: Gamle Mårøy går fra Hammerfest kl 1700 fredag ettermiddag. Retur fra Bastafjorden kl 1600, men forventet ankomst til Hammerfest 1800 lørdag. Båten går også kl 0800 søndag morgen med retur ca 1800 søndag kveld. 

Noe forbehold på returen, så ikke gjør deg avhengig av å være tilbake til et bestemt tidspunkt. 

Overnatting: Overnatting i en, to eller firemannslugarer på Mårøy eller i telt/lavvo i Bastafjorden. 

Vann: Det er bekker i Bastafjorden hvor man kan få fylt vannflasker.

Mat: Deltakerne holdes med mat hele helgen. Det blir en kombinasjon av enkel bålmat og middag levert av Bæivi. Ha med egen kopp, fat, kniv og gaffel.

Passer for: Vi ønsker flest mulig dugnadsfolk, så turen er derfor åpen for alle våre turgrupper - alle aldre. Siden turen byr på utfordringer og også hardt arbeid, må deltakerne være i god fysisk form. 

Klær og utstyr: kle deg etter forholdene og ta med det du ellers ville hatt med på tur av personlig utstyr. Ha gjerne klær som tåler å bli skitne. Du vil få utlevert arbeidshansker, kniv og annet du trenger til søppelhåndtering. 

Bilder: Dersom vi tar noen fine bilder på aktiviteten kan det være vi ønsker å bruke dem i markedsføringen av Hammerfest og Omegn turlag og kommende aktiviteter. Dersom du ønsker å reservere deg fra dette - gi beskjed til turleder.

Flere praktiske detaljer rundt turen vil bli sendt de som melder seg på via våre nettsider. 

Turbeskrivelsen fra DNT ung (egen påmelding for denne turen): 

DNT Ung Hammerfest inviterer på nytt til en annerledes fellestur, hvor vi skal ta vår del i dugnadsarbeidet som strandrydding er. Turen går på nytt til Bastafjorden på Sørøya. Vi var her og ryddet høsten 2018, men det var sent på sesongen og meldt ganske vått vær så vi ble ikke så mange, men hadde likevel en super tur og fikk et godt innblikk i det enorme totale omfanget av søppel som er der.

Turen har vært under planlegging lenge siden Bastafjorden er en av de fjordene hvor det samles veldig mye havsøppel og vi håper så mange som mulig har mulighet å bli med! Ryddingen gjøres som del av strandryddingen Hammerfest og omegn turlag har mottatt støtte fra gjennom Miljødirektoratet. Det vil også gå en parralell tur hvor Gamle Mårøy vil gå ut til Bastafjorden om morgenen og tilbake på ettermiddag/kveld både lørdag og søndag.

Du trenger ikke å være medlem av Hammerfest og omegn turlag for å delta på denne turen, men det er klart at ditt medlemmskap og engasjement løfter våre muligheter for å arrangere små og store turer. 

Søppelaksjon i Bastafjorden - FREDAG til LØRDAG m/ overnatting

Miljødirektoratet har bevilget Hammerfest og omegn turlag penger til å rydde utilgjengelige strender på yttersiden av Sørøya. Bastafjorden er en strand som er ekstremt forsøplet og vi beregner at vi ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Gudrun Botnen Rollefsen
  • Maiken Garder
  • Trond Hansen
  • Bente Johanson
  • Maria Sørhus
  • Hilde Lund