Sommerturlederkurs i Vest-Finnmark

27. september kl. 15:00
29. september kl. 16:30
Voksne, Ungdom
Kurs, Turlederkurs, Sommerturlederkurs, Finnmarkskysten, Kystfriluftsliv, Lokalkunnskap
Alta og Omegn Turlag, Hammerfest og Omegn Turlag , Nordkapp og Omegn Turlag

Trives du sammen med andre på tur? Har du erfaring fra turer på høyfjellet?  Føler du deg sikker i bruken av kart og kompass, og vil gjerne dele din glede over å være i fjellet med andre? Bli DNT turleder!

Målet med kurset er å gjøre deltakerne i stand til å lede turer for DNT over flere dager i fjellet og langs kysten sommerstid. Kurset er lagt opp over fem dager, fordelt på to helger 22.-25. august og 27.-29. september.

Den første helgen foregår på og rundt de nordlige deler av Sørøya. Det går hurtigbåt fra Hammerfest 14:30 torsdag med retur fra Akkarfjord 16:00, søndag (Hammerfest senest 17:30). Vi har vi fokus på turplanlegging, veivalg og ledelse. Nytt av året er introduksjon til kystfriluftsliv og bruk av lokalkunnskap. Hvordan vi kan bruke Finnmarks langstrakte kyst og dens lokalbefolkning og organisasjoner mer kreativt i planlegging og tilrettelegging av turer i DNT? Vi vil også lære litt om vær og værtegn på kysten, samt nødløsninger når været endrer seg fort.

Den andre helgen går fra fredag ettermiddag til søndag kveld. Sted er ikke avgjort ennå. Fokuset her blir grunnleggende fysiologi, ernæring og å handtere uforutsette hendelser, som for eksempel varme/kulde, tåke, regn og snø, mørke, sykdom, uhell og ulykker.

Alle temaene som blir tatt opp blir gjennomført både i teori og praksis. Ved kursslutt evalueres deltakerne til godkjent/ikke godkjent sommerturleder i DNT. Sommerturlederkurset utdanner deg til autorisert sommerturleder for hele DNT systemet.

Opptakskrav:

• Kurset er åpent for alle medlemmer som har bestått «Ambassadør- og grunnleggende turlederkurs», modul 1 + 2 i turlederstigen
  • Kunne dokumentere gode kunnskaper om orientering og ferdsel i fjell og fjære
  • Vise til erfaring fra turer over flere dager i fjell og fjære
  • Erfaring som turleder på turer i nærområdet for DNT
  • Medlemsskap i DNT

Er det noe du lurer på ta gjerne kontakt med kursleder på kurset, Ellen-Johanne Kvalsvik, på mail ellen-j.kvalsvik@live.no eller mobil 970 02 239.

Bindende påmelding.

Sommerturlederkurs i Vest-Finnmark