Biedjovaggi - Reisadalen

Fellestur

Fra dato
11. september 2020 kl. 10:00
Til dato
13. september 2020 kl. 22:15
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer for
Alle
Arrangører
Alta og Omegn Turlag, Hammerfest og Omegn Turlag , Nordkapp og Omegn Turlag
Turområde
Finnmarkskysten (se kart)
Dette arrangementet er over!

Fredag 11. september møtes vi i Alta sentrum ved rutebilstasjonen kl. 10. Derfra reiser vi med buss kl 10:30. Bussen tar oss til Bidjeovaggi hvor vi går langs Nordkalottruta (merket sti) mot Reisa. Vi slår leir og overnatter i telt på høvelig sted. (8-10km).

Lørdag:  Vi går i kupert terreng til Nedrefosshytta hvor vi overnatter. Her er det muligheter for badstu og vi lager felles middag! (ca 25km)

Søndag skal vi gå et stykke langs elva i lett kupert terreng (ca 8km). Vi vil bli hentet på avtalt sted og først fraktet med elvebåt ned til Saraelv/Bilko, deretter med buss til Storslett. Retur til Alta fra Storslett med Nord-Norgesbussen kl. 19.25. Prisen inkluderer: buss Alta - Bidjeovaggi, hytteovernatting, ingredienser til felles middag lørdag, båt ned elva og buss fra elva til Storslett. Siden vi må i felles buss og båt er det ikke tillatt med hunder på denne turen. Vi satser på at vi rekker innom Bios på Storslett før bussen til Alta.

Ruta, motsatt vei, står beskrevet her: https://ut.no/turforslag/1130/historisk-vandrerute-reisadalen-saraelv-raisjavri

Merk: Pga. smittevernregler kan det være at noen også må overnatte i telt ved Nedrefosshytta.

Biedjovaggi - Reisadalen

Fredag 11. september møtes vi i Alta sentrum ved rutebilstasjonen kl. 10. Derfra reiser vi med buss kl 10:30. Bussen tar oss til Bidjeovaggi hvor vi går langs Nordkalottruta (merket sti) mot Reisa. ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Eva Jenny B. Jørgensen
  • Tor Erik Sønvisen