Grunnleggende turlederkurs i Russeluft, Alta

1. november kl. 17:00
Voksne, Ungdom, Seniorer
Alta og Omegn Turlag, Hammerfest og Omegn Turlag

DNTs grunnleggende turlederkurs er et innføringskurs for folk som ønsker å være med å lede aktiveiteter og turer i regi av DNT. Basiskurset tar sikte på å kvalifisere personer til å lede turer i skog og mark, i sitt nærmiljø, på stier og veier. Hovedtem på dette kurset er orientering, turlederrollen, bekledning, mat og drikke mm. Forutsetning for deltakelse er gjennomført Ambassadørkurs.

Kurset blir gjennomført som en tur fra lørdag til søndag med overnatting i telt. Vi etablerer en leir, ikke så langt fra vei, og returnerer dit etter hver tur.

Deltakere må ha med: Telt, sovepose, underlag, hodelykt og batterier, klær (varm jakke, tørt undertøy- og sokkeskift), toalettsaker, matpakkemat x 2, en frokost, en kvelds, termos, kopp, bestikk, tallerken, kompass, kartmappe, skrivesaker, gode sko, leirsko, (dagstursekk), primus, staver, kniv, fyrstikker, sitteunderlag og selvsagt antibakk

Kurset er betalt av turlagene AOT og HOT. Betingelsene for deltakelse må avklares med det turlaget du er medlem av.