Helgetur til Sørøya

22. oktober kl. 16:25
24. oktober kl. 17:10
Voksne, Ungdom
Hammerfest og Omegn Turlag, Alta og Omegn Turlag , DNT ung , Nordkapp og Omegn Turlag
Dette arrangementet er over!
Bli med DNT Ung på en lavterskel tur til Sørøya!

Fredag: Vi møtes ved Nissensenteret kl 16:25. Båten går fra kaien kl 1640, så møt presis. Båtturen tar ca. 30 min. Vi ankommer Akkarfjord og overnatter på skolen der. Den ligger bare 2-3 min å gå fra kaien og har kjøkken, badstue, køyesenger, bordtennis...altså alt vi trenger :) Resten av dagen skal vi være sosial:  fellesmiddag, bålkos, spill etc.

Lørdag: Vi går en enkel tur til Storsand/Finnvika (4 km en vei). Det er en flott perletur til en 1 km lang strand hvor man kan se utover havet og er omgitt av mektige fjell. Her finnes også gode bålmuligheter. Hvis været er fint og folk er motivert, så kan vi  bruke resten av dagen for å bli bedre kjent med lokalmiljøet på øyen og går noen små turer fra Akkarfjord. På kvelden spiser vi taco og ser på dokumentaren om kamelene på øyen. Gøy!

Søndag: Vi skal tilbringe store deler av dagen sammen med de verdensberømte mongolske kamelene! Alle får mulighet til å klappe dem og ta bilder (den nyfødte kamelen Lille Odin er spesielt sosial, glad i oppmerksamhet og veldig myk og god. Han ble født 1. juli!). Eierne vil også fortelle om seg selv og kamelene. Kl. 16:00 tar vi båten tilbake til Hammerfest.

Litt tørr info:
- Vi kan maks være 10 deltakere
- Turen koster 100 kr for DNT-medlemmer, 200 kroner for ikke-medlemmer. I tillegg må du betale båtturen (ca. 135 kr en vei, overnatting 100 kr per natt, kamelbesøk 450 kr per pers.)

Pakkeliste:
- sengetøy/sovepose
- badetøy og håndkle til badstu/dusj
- ok sko
- kanskje klær som tåler bållukt og regn
- hodelykt
- varme klær, lue, våtter
- toalettsaker
- frokost og lunsj for lørdag og søndag
- snacks

Vi gleder oss :D

Helgetur til Sørøya