Sauesanking på Sørøya

Fellestur

Fra dato
16. september kl. 16:00
Til dato
18. september kl. 19:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Sauesanking
Arrangører
Hammerfest og Omegn Turlag, Alta og Omegn Turlag , Nordkapp og Omegn Turlag

Hold av helga 16.-18.09. for høstens vakreste eventyr. Sauene som har gått fritt på øya, skal komme seg tilbake til Gamvik gård. Og det trenger de litt hjelp til.
Detaljert informasjon kommer - følg med!

Der ingen skulle tru at nokon kunne bu, nettopp der ligger Gamvik, verdens nordligste sauegård. Her bor det vel over 100 sauer, som hver får 2-3 lamm på våren. Når været er stabil nok, blir sauene sluppet ut og får bevege seg fritt over Nodre-Sørøya. Når høsten kommer og Søyrøya lyser i magiske farger, er det på tide å få sauene tilbake til gården. Området er stort og sauene er overalt. For sauebonden alene er det nærmest umulig å få de rundt 300 dyr tilbake til fjøset. Her vi får en gyllen anledning til å være med på høstens vakreste eventyr. 

Planen å ta båten til Akkfjord fredag 16.09. kl 16.40. I Akkarfjord overnatter vi på skolen. På kvelden får vi servert middag og får instruksjoner, hvor og hvordan vi skal hjelpe til med sankingen. Vi blir nok mest sannsynlig delt opp i mindre grupper. Hver gruppe går med en turleder, som er kjent i området på jakt for å finne sine sauer. Her kommer vi til å forlate kjente og kjære turstier og har muligheten til å oppdage Sørøya på nytt før vi igjen samles på Samfunnshuset for enda en god middag. Søndagen fortsetter vi med sauesanking og trekker tilbake til Akkarfjord for å ta båten over til Hammerfest. 

Ved spørsmål ta gjerne kontakt med

Svenne 45078894

Bente 41652897

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Svenne Naumann
  • Bente Johanson