Uventet samtal!

Noen ganger er det ekstra artig når telefonen ringer, for eksempel den telefonen som kom for et par uker siden.

Eivind Klykken i Hammerfest ringte spurte om kontonummeret for innsamlingen til de nye dagsturhyttene turlaget holder på å planlegge. Han ville nemlig sette inn et beløp, med en litt spesiell historie:

Bidraget stammer fra en krigserstatning for skihytta Freidig, som lå ved Freidigvannene like nedenfor Rundvannet. Det var faren til Eivind, Ove Klykken, som til slutt fikk utbetalt en krigserstatning på kr 6.480 (utbetalt i 1963) pluss ca 2.000 for innbo. Eivind har sjekket papirene etter faren for å for å se hva som skjedde. Faren forsøkte å innkalle kjente medlemmer av skiklubben Freidig i 1982, for å disponere pengene, men det framkommer ikke om det ble avholdt noe møte eller ikke. De kjente medlemmer faren hadde oppført i papirene, var: Paul Sørensen,Trygve Eriksen, Kaare Sørensen,Therese Sørensen, Bjarne Klykken, Aslak Forberg, Frits Dyring, Gunvor Dyring og Ove Klykken.

Ingen av disse lever lenger og Eivind har derfor i samråd med sine søsken valgt å disponere pengene til hyttene som turlaget planlegger. På denne måten blir pengene brukt til et prosjekt som likner på det de var ment for.

I løpet av disse årene er det opprinnelige beløpt på 8.480 blitt til hele 56.400!

Vi er veldig glad for et slikt bidrag, spesielt med en slik forhistorie, og gleder oss til å møte Eivind, familien hans, andre etterkommere av medlemmer i skiklubben Freidig og alle andre når de nye turhyttene når de står ferdig neste vår/sommer.  Velkommen!

Skrevet av Johan Grell 29. august 2017