Dugnad på dagsturhyttene

Konstruksjon av dagsturhyttene til Storfjellet og Tyven
Konstruksjon av dagsturhyttene til Storfjellet og Tyven Foto: Johan Grell

Dugnaden er igang! Og vi er flere som viser overraskende ferdigheter med saga! 

Vi har lagt opp til dugnad mandag, tirsdag, onsdag og torsdag i ukene fremover. Alle dager kl 1800-2100. For noen passer det bedre å jobbe formiddag, og vi satser derfor på noen formiddagsdugnader fra kl 1000-1300 fremover. Disse annonseres fortløpende dagen før. Vi holder til på Polarbase hall B. Vi er veldig glad for alle som kan møte til dugnad. Velkommen!

Konstruksjon av dagsturhyttene til Storfjellet og Tyven
Konstruksjon av dagsturhyttene til Storfjellet og Tyven Foto: Johan Grell

Hammerfest og Omegn turlag skal bygge to dagsturhytter – en på Tyven og en på Storfjellet. 

Hammerfest Turlag planla i 2016 å bygge 2 dagsturhytter på toppen av Tyven(418 moh) og Storfjellet(324 moh) for turgåere i Hammerfest. 

Dagsturhyttene skal være en inngangsport for en mer aktiv hverdag og kan dermed bidra til økt friluftsliv, få barn og unge i aktivitet, bedre folkehelse, skape nye sosiale møteplasser og eierskap til egen by. Hammerfest og Omegn Turlag forteller:

“De siste årene har vi opplevd stor og økende interesse i Hammerfest for friluftsliv, både for de lange, krevende turene, men ikke minst for de enkle, korte, lett tilgjengelige turene. "


Samlet budsjett er på ca 1,9 millioner samlet. Vi har fått penger fra Hammerfest kommune, Olav Thons hyttefond, Sparebanken Nord-Norge, Hammerfest Havn, Gagama Elektro, H. Sjøgren & sønner AS,  Hammerfest Industriservice, Hammerfest kommune, Polarbase, Kleven jakt og fiske, Kebony, Ølen betong,  Listen oppdateres...

Vi ønsker å takke hver og en som bidrar med sine timer og innsats!

https://vimeo.com/218494585

Konstruksjon av dagsturhyttene til Storfjellet og Tyven
Konstruksjon av dagsturhyttene til Storfjellet og Tyven Foto: Johan Grell

Dagsturhyttene finansieres av Hammerfest og omegn turlag i samarbeid offentlige støtteordninger, næringsliv og enkeltpersoner.

De siste årene har vi opplevd stor og økende interesse i Hammerfest for friluftsliv, både for de lange, krevende turene, men ikke minst for de enkle, korte, lett tilgjengelige turene. To turmål benyttes spesielt ofte; Tyven og Storfjellet. Tyven ligger sør for bysentrum 418 moh. Storfjellet ligger på nordsiden av bysentrum, 328 moh og under en halvtimes gåtur fra parkeringsplass. Begge turmålene gir en fantastisk utsikt over både Hammerfest kommune og nabokommuner, en opplevelse som er lett tilgjengelig både for de spreke, men også for barn, unge og eldre.Med ei lita varmestue tilgjengelig kan turer gjennomføres uavhengig av vær og vind, samtidig som turopplevelsen kan bli enda triveligere med mulighet for å sitte ned med kaffe og ei matpakke. Spesielt vil ei varmestue bety mye for barn, eldre og andre som trenger korte turer i nærområdet. Hammerfest og Omegn Turlag i samarbeid med Hammerfest kommune ønsker derfor å etablere små varmestuer på disse to turmålene. Dette vil kunne være et viktig tiltak for å nå mål og ambisjoner både knyttet til friluftsliv, barn og unge, folkehelse, møteplasser, bolyst osv.

Skrevet av Maiken Garder 14. mai 2018