Årets turkort

Årets turkort er gult og blått. Det gule er nærturkortet med ettermiddagsturer og det blå har lengre heldagsturer.
Årets turkort er gult og blått. Det gule er nærturkortet med ettermiddagsturer og det blå har lengre heldagsturer. Foto: Gudrun Nilsen

Da er årets turkortsesong i gang og turkortene kan kjøpes hos Servicekontoret eller Kleven Jakt og Fiske. Medlemmer kan hente sitt kort hos Kleven. 

Hammerfest og omegn turlag har to turkort du kan velge mellom: Det blå kortet er det du kjenner igjen fra tidligere med lange, litt krevende turer. Det gule kortet er et nærturkort med lettere og kortere turer du kan ta på ettermiddagen. Vi håper vi med disse to kortene kan møte ulike behov og ønsker for en aktiv tursommer! 

Kortene koster 100,- pr stk. 

NB! For å ta hensyn til simle og kalv utplasseres ikke turpostene på Mylingen Lykt og Sjåholmvann før 1. Juli. Vi henstiller også turgåere om å ikke gå med hund i disse områdene. 

På alle turene må du ha med kart og kompass og egnet utstyr avhengig av vær og turens lengde. Turkartene som kommer med turkortene er kun planleggingskart, ikke orienteringskart. 

Enkelte turer blir også publisert som fellesturer. Følg med på vår turkalender for fortløpende informasjon og påmelding. 

Vi samarbeider med Finnmark friluftsråd og legger ut perleturene på flere av våre poster i tillegg til sykkelperler. Se www.perletur.no for registrering og postene. 

Turene på nærturkortet er også perleturer.

Nærturkortet har også bokstaver som barna kan skrive på og få et løsningsord. 

Klar for turstart?
Klar for turstart? Foto: Eilert Sundt

Skrevet av Maiken Garder 2. juni 2018