Turhytta på Storfjellet

I juni og juli ferdigstilles dagsturhytta til Storfjellet og den fraktes fra Polarbase i Rypefjord og opp til Storfjellet der den skal stå til glede for store og små turgåere! 

Stemningsrapporter fra dugnadene

Kan du bidra med litt tid, meld fra til Svein på 93226213

4. juli

På dugnadsdag nr. 35 ble vinduet satt inn, og et gjeng damer dro opp og vasket, pusset og lakket hytta innvendig 2 strøk. Det ble riktig fint. Martin fikk gjort ferdig all sveisinga i løpet av kvelden, mens Svein og Viggo fortsatte med klargjøringa av de mange små detaljer. I morgen starter arbeidet med å skru på de gjenstående kebony-panelene.

2. juli

2.juli 2018 ble en spesiell dag for oss. Været slo til fra sin beste side og Sjøgren var klar til "Operasjon transport Dagsturhytte til Storfjellet". Jan Magnus Fredriksen ledet denne spesielle operasjonen på en topp kompetent og rolig måte. Her var ingen ting overlatt til tilfeldighetene, men nøye gjennomtenkt og kontrollert opptil mange gang. Uten å heve stemmen en eneste gang fikk alle beskjed hva de skulle gjøre og både lasting, lossing og perfekt plassering gikk helt på skinner uten problem av noe slag. Det her hadde vi ikke turt å håpe på, på forhånd. Og smukk, så var hytta jekka sammen og tett. Tusen takk for sånn kompetent hjelp, Jan Magnus og Sjøgren❤😊🤗🤗

28. juni 2018

4 på dugnad i dag. Dagen startet med kartforetning på Tyven kl 10, så nå er punktfestet på plass der hytta skal stå. Litt tåke, men egentlig ikke så surt som det ser ut. Svein ordnet med beslag til vinduet. I ettermiddag gjorde Viggo og Trond seg ferdig med paneling rundt vindu, mens Svein og Gudrun jekka hytta fra hverandre, og polerte glideflatene med stearinlys. Det er planlagt oppkjøring til Storfjellet på tirsdag og til da må bare høytrykket være sånn noenlunde på plass over Kola. Flere har meldt fra at de kan delta de to første kritiske dagene der oppe, men vi trenger hjelp fra flere. Kan du bidra med litt tid, meld fra til Svein på 93226213.

21. juni 2018

9 deltok på dagens dugnad. Arbeidet med å klargjøre hytta for reisen opp til Storfjellet fortsatte i dag. I morgen kommer Martin og sveiser litt, så beslag kan bestilles. Gunn Tove kom med nystekte vafler. Nydelig. Takk for innsatsen denne uka🤗😊

20. juni 2018

10 deltok på dugnadsdag 27, og i dag fikk vi gjort mye. Skrudd ned de panelmodulene som skulle ned (Gunn Kristin og Dagfinn), og sortert dem i system (Ruth). Siste skruer tatt ut. Så begynte arbeidet med å jekke hytta fra hverandre🤗🤗. En ny milepæl. Et arbeidslag startet med opprydding og rengjøring, og søpla satt klar for avhenting. Ruth og Åsmund tar den til Grøtnes i morgen. Vi stablet materialer og ryddet i verktøy og skruer(Gunn Kristin). Gunn Tove kom med nydelig varm rabarbrapai med is til kaffen. Vi bare MÅ ha den oppskrifta🤗. Paneling av Inngangspartiet startet, og fortsetter i morgen. Dugnad i morgen kl 18-21.

18. juni 2018

Dagens dugnad foregikk på Storfjellet i formiddag, og på Polarbase i ettermiddag. Thorbjørns arbeidslag fjerna forskallingen på fundamentet. Nå skal det tørke noen dager. 
Vi andre fortsatte arbeidet med å ferdigstille hytta. 1100 raden med panel ble forsterket, og det arbeidet ble gjort i en fei for begge hyttene. Kopiering av panel inngangsparti til hytte 2 fortsatte. Mye pirk. 4 deltok på Storfjellet og 9 inne på basen. Flott fremgang.


14. juni 2018

Dugnadsdag nr.23, 6 deltok og vi fikk sluttført arbeidet med å lage panelmoduler til begge hyttene (154). Det har vært litt av en jobb, som har krevd pinlig nøyaktighet og konsentrasjon av dugnadsfolket for å få alt riktig. Tusen takk for tolmodighet og arbeidsinnsats til dere alle! Torbjørn har vært "sjefen" og læremesteren når det gjelder store deler av panelingsarbeidet og han fikk æren av å panele nr 154. Ruth og Åsmund har kompetanse på alt, Ruth har hatt stålkontroll og oversikt mens Åsmund kunne brukes overalt i alle arbeidsoppgaver. De to spesialiserte seg på å skjære panelplatene til på saga og fikk æren av å også ta plate nr 154. På Storfjellet ble fundamentet støpt i dag og forskallingen fjernes mandag.

Vil du vite mer om dagsturhyttene, kan du lese mer her

Konstruksjon av dagsturhyttene til Storfjellet og Tyven
Konstruksjon av dagsturhyttene til Storfjellet og Tyven Foto: Johan Grell

Skrevet av Maiken Garder 22. juni 2018