Åpning av dagsturhyttene

Dagsturhytta på Storfjellet
Dagsturhytta på Storfjellet Foto: Maiken Garder

1. september åpnes de to dagsturhyttene med en storslått feiring på Storfjellet! Ordføreren er turleder og Turbo kommer også! Ta med det et flagg og bli med på feiringen du også! 

1. september åpnes de to dagsturhyttene med en storslått feiring på Storfjellet! Ordfører Alf E. Jakobsen er turleder og Turbo kommer også! Dette er i tillegg den nasjonale Kom deg ut-dagen, så det er all grunn til å bli med!

Hammerfest og omegn turlag har jobbet i mange år for å realisere de to dagsturhyttene på Storfjellet og Tyven. Nå står de begge ferdige, klare til bruk på våre to byfjell. Søndag 1. september kl 1300 har vi en offisiell åpning av begge hyttene på Storfjellet! Den offisielle snorklippingen gjøres av Styreleder i DNT nasjonalt, Per Hanasand fra Stavanger. 

Turen opp ledes av selveste Alf E. Jakobsen, ordfører i Hammerfest kommune. Turbo, maskoten til Barnas turlag, kommer for å følge de minste opp. Turstart klokka 12.00 fra porten ved reingjerdet. Det blir pølsefest med kaffe og saft til alle som kommer – og selvfølgelig snorklipping! Kiwi Hammerfest sponser frukt og grønt til alle som kommer opp og Gilde spanderer pølsene! Både Kiwi og Gilde er turpartnere til Den norske turistforening og vi er stolte over å ha dem med! 

Vi vil også dele ut kopper til alle som enten har bidratt i dugnad eller på Spleis.

Etter åpningen vil det arrangeres en fellestur med turleder for de som ønsker fra Storfjellet til Tyven, beregnet tid er ca 3 timer. Turen er middels krevende med en del stigning og ulent terreng samt at den vil gå noe på asfalt. 

Hele den offisielle åpningen vil foregå på Storfjellet, men de som vil kan gjerne bli med til Tyven etterpå der vi også klipper snora på hytta.

Turstart til Tyven er ved Tunellbakken etter arrangementet på Storfjellet og estimert snorklippetid på Tyven er 1700.

Vi oppfordrer alle til å ta med flagg!

Klær etter vær!

For å komme deg til Storfjellet kjører du til Prærien og parkerer bilen vis a vis Hammerfest staller eller nedenfor Solveien. Derifra følger du en liten grusvei ovenfor flyplassen og inn mot reingjerdet. Det er denne veien vi følger helt opp til Storfjellhytta. Det tar ca 40 -50 minutter å gå opp i rolig tempo. Det er mulig å trille barnevogn helt opp.


Konstruksjon av dagsturhyttene til Storfjellet og Tyven
Konstruksjon av dagsturhyttene til Storfjellet og Tyven Foto: Johan Grell
Foto: Gudrun Nilsen

Skrevet av Maiken Garder 7. august 2019